Recept

Jehněčí ragú z Athén

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 43929
Kategorie: Maso

Ingredience

3,5 dl Bujón hovězí
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
1 kg Jehněčí maso
1 dl Kečup ostrý
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř citronový
3 ks Rajčata
3 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 827 kcal
Kilojoule 3 462kJ
13% Sacharidy 45 g
52% Tuky 39 g
1062% Sodík 21 g
83% Bílkoviny 47 g

Jehněčí ragú z Athén postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso odblaníme, odstraníme tučné části, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Zelenou masitou papriku a rajčata omyjeme. Papriku rozkrojíme, zbavíme jadýrek a nakrájíme ji na kostky. Masitá rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.

2

V hrnci si rozpálíme olivový olej a maso zprudka orestujeme z každé strany po 1 minutě dozlatova. Maso vyjmeme, přidáme máslo, šalotku a pokrájenou papriku a rajčata. Promícháme a smažíme asi 2 minuty, až šalotka zesklovatí. Potom přimícháme 1 dl rajčatového pikantního kečupu, 1 lžičku soli, 0.5 lžičky citronové šťávy, 0.5 lžičky mletého zázvoru a k zelenině vrátíme maso. Přilijeme hovězí bujón a pomalu dusíme pod pokličkou asi 1.5 hodiny doměkka. Po 30 minutách dušení přimícháme omytý, drobně pokrájený koriandr a citronový pepř.

3

Ragú dochutíme solí a servírujeme horké.

Poznámka

Jako příloha se nejvíce hodí dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept