Kandovaná kůra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kandovaná kůra
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4393 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
400 g | Cukr krupice |
0,5 kg | Pomerančová kůra |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 127kJ
36% Sacharidy 131 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 10 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 131g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 267,0mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 170,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomerančová kůra, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kandovaná kůra postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme na čtverečky pomerančovou kůru a 3 dny máčíme ve studené vodě, každý den vodu měníme. |
2 | Po 3 dnech přecedíme kůru a vaříme asi hodinu v cukrovém roztoku na mírném ohni. |
3 | Další hodinu necháme zchladnout a 24 hodin necháme proslazovat v roztoku. |
4 | Poté uvaříme na hustý sirup. |
5 | Rozložíme kůru, necháme zaschnout a obalujeme v krystalovém cukru. |