Zeleninový salát s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s hovězím masem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 43930 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Cibule |
10 g | Hořčice |
140 g | Hovězí maso vařené |
15 ml | Ocet vinný |
50 g | Okurky nakládané |
20 g | Olej olivový extra panenský |
100 g | Paprika zelená |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
15 ml | Voda pitná |
5 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 281,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet vinný, Okurky nakládané, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso vařené, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli nadrobno a kyselé okurky na plátky. Zeleninu nasypeme do misky, vařené hovězí maso nakrájíme na nudličky a přisypeme k zelenině. |
2 | Do hrnku nalijeme olej, ocet, vodu, přidáme hořčici, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterem, rozmícháme a salát v misce zalijeme. Ještě trochu promícháme a dáme vychladit. |