Smažené rybí krokety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené rybí krokety
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 43932 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
150 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
500 g | Losos - filety |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
30 g | Sardelová pasta |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na obalování | |
---|---|
1 l | Olej fritovací |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 206,9mg |
Draslík | 399,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Losos - filety, Paprika zelená, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardelová pasta, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej fritovací nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené rybí krokety postup přípravy receptu:
1 | Lososové filety nakrájíme na kousky a na strojku na maso pomeleme, dáme do misky, rozklepneme celé vejce, přidáme sardelovou pastu, vysypeme scezený hrášek, nasekanou petrželovou nať, drobně nakrájenou zelenou papriku a nasekanou chilli papričku, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, podle potřeby přidáme strouhanku a ještě jednou promícháme. |
2 | Z připraveného těsta rukami vytvarujeme kolečka o velikosti kroket. |
3 | Na obalování: Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou, bílky do misky, osolíme, opepříme, vyšleháme na tuhý sníh. Na talíř nasypeme strouhanku. |
4 | Z těsta připravené krokety obalujeme nejprve v tuhém sněhu a potom ve strouhance. |
5 | Olej ve fritovacím hrnci rozpálíme na střední teplotu a připravené rybí krokety smažíme 3 minuty. |
Poznámka
Smažené rybí krokety podáváme jako hlavní teplé jídlo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, ale také jako studený předkrm, jako jednohubky.