Jednoduchý recept

Smažené rybí krokety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 43932
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Chilli paprička
150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
500 g Losos - filety
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
30 g Sardelová pasta
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na obalování
1 l Olej fritovací
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 233kJ
4% Sacharidy 14 g
56% Tuky 42 g
22% Sodík 437 mg
43% Bílkoviny 24 g

Smažené rybí krokety postup přípravy receptu:

1

Lososové filety nakrájíme na kousky a na strojku na maso pomeleme, dáme do misky, rozklepneme celé vejce, přidáme sardelovou pastu, vysypeme scezený hrášek, nasekanou petrželovou nať, drobně nakrájenou zelenou papriku a nasekanou chilli papričku, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, podle potřeby přidáme strouhanku a ještě jednou promícháme.

2

Z připraveného těsta rukami vytvarujeme kolečka o velikosti kroket.

3

Na obalování: Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou, bílky do misky, osolíme, opepříme, vyšleháme na tuhý sníh. Na talíř nasypeme strouhanku.

4

Z těsta připravené krokety obalujeme nejprve v tuhém sněhu a potom ve strouhance.

5

Olej ve fritovacím hrnci rozpálíme na střední teplotu a připravené rybí krokety smažíme 3 minuty.

Poznámka

Smažené rybí krokety podáváme jako hlavní teplé jídlo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, ale také jako studený předkrm, jako jednohubky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept