Recept

Hrušky se zeleninou na kari

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 43935

Ingredience

200 g Brokolice
2 ks Cibule
2 ks Hrušky
120 g Kapusta růžičková
2 polévková lžíce Kari koření
220 g Karotka
100 g Květák
3 polévková lžíce Olej sezamový
0,5 kávová lžička Pepř citronový
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
0,5 dl Voda pitná
5 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 122 kcal
Kilojoule 509kJ
6% Sacharidy 20 g
5% Tuky 4 g
9% Sodík 188 mg
7% Bílkoviny 4 g

Hrušky se zeleninou na kari postup přípravy receptu:

1

Omyté zralé hrušky rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a oloupeme je.

2

Cibuli zbavenou slupek s česnekem drobně pokrájíme. Očistíme a omyjeme baby karotku, květák, brokolici a růžičkovou kapustu. Květák s brokolicí rozdělíme na růžičky, větší růžičkovou kapustu rozkrájíme na poloviny. Petrželovou nať omyjeme, pokrájíme na drobno.

3

V hrnci si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli s česnekem do růžova. Přidáme na kostičky pokrájené hrušky a společně, za častého míchání, smažíme do zlatova. Pokud by se hrušky přichycovaly ke dnu, přilijeme 0,5 dl vody, potom přimícháme rajčatový protlak s kari a vše smažíme asi 1-2 minuty. Přidáme baby karotku, zeleninový bujon, promícháme a dusíme 5 minut. Následně vložíme ostatní zeleninu, sůl, citronový pepř, pod poklicí dusíme asi 10-15 minut do měkka.

4

Když je zelenina měkká přimícháme petrželku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept