Hrušky se zeleninou na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky se zeleninou na kari
Hrušky se zeleninou na kari
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 43935 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Brokolice |
5 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Hrušky |
120 g | Kapusta růžičková |
2 polévková lžíce | Kari koření |
220 g | Karotka |
100 g | Květák |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 411,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrušky, Kari koření, Karotka, Květák, Olej sezamový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kapusta růžičková, Pepř citronový, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky se zeleninou na kari postup přípravy receptu:
1 | Omyté zralé hrušky rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a oloupeme je. |
2 | Cibuli zbavenou slupek s česnekem drobně pokrájíme. Očistíme a omyjeme baby karotku, květák, brokolici a růžičkovou kapustu. Květák s brokolicí rozdělíme na růžičky, větší růžičkovou kapustu rozkrájíme na poloviny. Petrželovou nať omyjeme, pokrájíme na drobno. |
3 | V hrnci si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli s česnekem do růžova. Přidáme na kostičky pokrájené hrušky a společně, za častého míchání, smažíme do zlatova. Pokud by se hrušky přichycovaly ke dnu, přilijeme 0,5 dl vody, potom přimícháme rajčatový protlak s kari a vše smažíme asi 1-2 minuty. Přidáme baby karotku, zeleninový bujon, promícháme a dusíme 5 minut. Následně vložíme ostatní zeleninu, sůl, citronový pepř, pod poklicí dusíme asi 10-15 minut do měkka. |
4 | Když je zelenina měkká přimícháme petrželku a podáváme. |