Lasagne se šunkou a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne se šunkou a ricottou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43941 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
350 g | Lasagne |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
60 g | Sýr Parmezán |
230 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 121,9mg |
Draslík | 555,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne se šunkou a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Do hluboké pánve na rozehřátý olej dáme osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli a česnek přibližně 5 minut. Vložíme nadrobno nakrájenou bazalku, nakrájená rajčata i se šťávou, protlak, sůl a pepř. Na mírném ohni pak vaříme 30 minut. Mezitím si do hrnce s osolenou vodou dáme vařit lasagne na 5 minut. Větší zapékací mísu vytřeme máslem. Ricottu, nadrobno nakrájenou šunku a vejce smícháme, přidáme sůl, pepř. Do zapékací mísy vrstvíme lasagne a sýrovou náplň. Poslední vrstva by měla být lasagne. Nakonec polijeme rajčatovou omáčkou, zasypeme nastrouhaným parmezánem a necháme péct 30 minut. |