Recept

Polévka z předvařeného hrachu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 43944

Ingredience

300 g Hrách žlutý předvařený
40 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
500 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
Na krutony
70 g Máslo čerstvé
3 ks Rohlíky bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 958kJ
10% Sacharidy 36 g
41% Tuky 31 g
7% Sodík 136 mg
21% Bílkoviny 12 g

Polévka z předvařeného hrachu postup přípravy receptu:

1

Česnek utřeme se solí, rohlíky nakrájíme na kostičky.

2

Propláchnutý hrách zalijeme vodou a vaříme zhruba 10 minut.

3

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme ji ke hrachu a vaříme alespoň 15 minut. Poté polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu, opepříme, vmícháme česnek a ještě chvilku povaříme.

4

Mezitím na másle osmažíme pokrájené rohlíky, abychom získali křupavé krutony.

Poznámka

Polévku podáváme s osmaženými krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept