Slávky s houbami enoki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky s houbami enoki
Slávky s houbami enoki
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43945 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Česnek |
10 ml | Chilli paprička zelená |
1 ks | Cibule |
5 ml | Cukr krystal |
250 g | Houby enoki |
400 g | Mušle slávky |
15 ml | Olej olivový |
50 ml | Omáčka ke knedlíkům-rajská |
5 ml | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
10 ml | Solamyl |
5 ml | Sůl |
0,5 l | Vývar rybí |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krystal, Mušle slávky, Šalotka, Sůl, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Houby enoki, Olej olivový, Omáčka ke knedlíkům-rajská, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky s houbami enoki postup přípravy receptu:
1 | Slávky důkladně očistíme tvrdým kartáčem a řádně opláchneme silným proudem vody, potom je osušíme. |
2 | Cibuli společně se šaletkou a česnekem oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby řádně očistíme. Zázvor oloupeme, chilli papričky očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, rozkrojíme na 2 půlky a odstraníme jadérka. Zázvor společně s papričkami ve hmoždíři rozmělníme na pastu. |
3 | V hrnci rozpálíme olej a zhruba 3 minuty podusíme zeleninu, dokud nezměkne. Zalijeme rajskou omáčkou, rybím vývarem, dochutíme cukrem. Celou směs přivedeme do varu, podle chuti přidáme sůl a pepř. |
4 | Do hrnce vložíme slávky, ztlumíme oheň, vyčkáme 4 minuty, dokud nebudou škeble rozevřené. Slávky vyskládáme na velkou mísu. Do omáčky přidáme trochu škrobové moučky, aby zhoustla, dochutíme, omáčkou zalijeme slávky a podáváme. |