Recept

Shitake s krevetami a petrželí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43946

Ingredience

10 ml Citronová šťáva
400 g Houby Shitake sušené
800 g Krevety tygří - loupané
50 g Máslo čerstvé
10 ml Olej stolní
5 ml Pepř černý mletý
5 ml Petržel - nať
5 ml Sůl
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 449kJ
25% Sacharidy 90 g
24% Tuky 18 g
33% Sodík 654 mg
101% Bílkoviny 57 g

Shitake s krevetami a petrželí postup přípravy receptu:

1

Houby řádně očistíme a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme, nakrájíme na jemno. Na pánvi rozpálíme olej společně s půlkou másla, houby osmahneme na obou stranách.

2

Do pánve přimícháme nasekanou šalotku s petrželkou, houby osolíme a opepříme, za stálého míchání smažíme nadéle 3 minut.

3

Na jiné pánvi necháme rozpustit zbylé máslo, část másla si odložíme stranou a 5 minut na ní smažíme krevety. Dochutíme solí a pepřem, lehce polijeme citronovou šťávou.

4

Osmažené houby polijeme zbytkem másla, obložíme krevetami.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept