Shitake s krevetami a petrželí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Shitake s krevetami a petrželí
Shitake s krevetami a petrželí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43946 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 ml | Citronová šťáva |
400 g | Houby Shitake sušené |
800 g | Krevety tygří - loupané |
50 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Olej stolní |
5 ml | Pepř černý mletý |
5 ml | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
5 ml | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 226,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 506,3mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Houby Shitake sušené, Olej stolní, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Shitake s krevetami a petrželí postup přípravy receptu:
1 | Houby řádně očistíme a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme, nakrájíme na jemno. Na pánvi rozpálíme olej společně s půlkou másla, houby osmahneme na obou stranách. |
2 | Do pánve přimícháme nasekanou šalotku s petrželkou, houby osolíme a opepříme, za stálého míchání smažíme nadéle 3 minut. |
3 | Na jiné pánvi necháme rozpustit zbylé máslo, část másla si odložíme stranou a 5 minut na ní smažíme krevety. Dochutíme solí a pepřem, lehce polijeme citronovou šťávou. |
4 | Osmažené houby polijeme zbytkem másla, obložíme krevetami. |
Poznámka
Podáváme teplé.