Recept

Hovězí dušené s paprikou a dýní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 108 minut
Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 43947

Ingredience

200 g Cibule
500 g Dýně
750 g Hovězí kližka
5 dl Hovězí vývar základní
1,5 polévková lžíce Kerblík
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř citronový
1 kávová lžička Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 760kJ
6% Sacharidy 21 g
26% Tuky 19 g
29% Sodík 580 mg
82% Bílkoviny 46 g

Hovězí dušené s paprikou a dýní postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso (kližku) omyjeme a nakrájíme na špalíčky velikosti sousta. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na drobno. Papriky omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na proužky. Dýni oloupeme, rozkrájíme, odstraníme měkkou část se semeny a nakrájíme ji na kostky.

2

V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme maso, promícháme a smažíme ho do té doby, než se vydusí šťáva. Pak přidáme papriku, citronový pepř, zázvor, sůl, kousek celé skořice (1 lžičku), hovězí vývar, promícháme a pod pokličkou dusíme minimálně 90 minut.

3

Přibližně po hodině vaření přidáme k masu dýni a vaříme do doby, až je maso měkké.

4

Omyjeme kerblík a drobně ho pokrájíme. Hovězí maso s dýní rozdělíme na talíře, každou porci ozdobíme zakysanou smetanou, posypeme kerblíkem a servírujeme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme dušenou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept