Hovězí dušené s paprikou a dýní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 108 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí dušené s paprikou a dýní
Celkový čas: | 108 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 43947 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
500 g | Dýně |
750 g | Hovězí kližka |
5 dl | Hovězí vývar základní |
1,5 polévková lžíce | Kerblík |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
1 kávová lžička | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 755,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dýně, Hovězí vývar základní, Kerblík, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Skořice celá, Sůl, Zakysaná smetana, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí dušené s paprikou a dýní postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso (kližku) omyjeme a nakrájíme na špalíčky velikosti sousta. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na drobno. Papriky omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na proužky. Dýni oloupeme, rozkrájíme, odstraníme měkkou část se semeny a nakrájíme ji na kostky. |
2 | V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme maso, promícháme a smažíme ho do té doby, než se vydusí šťáva. Pak přidáme papriku, citronový pepř, zázvor, sůl, kousek celé skořice (1 lžičku), hovězí vývar, promícháme a pod pokličkou dusíme minimálně 90 minut. |
3 | Přibližně po hodině vaření přidáme k masu dýni a vaříme do doby, až je maso měkké. |
4 | Omyjeme kerblík a drobně ho pokrájíme. Hovězí maso s dýní rozdělíme na talíře, každou porci ozdobíme zakysanou smetanou, posypeme kerblíkem a servírujeme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme dušenou rýži.