Recept

Hrachová polévka se slaninou a zeleninou

  • Rumunsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 43949
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
400 g Hrách loupaný
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 g Mrkev kořen
40 ml Olej rostlinný
100 g Petržel kořen
40 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana
Na krutony
60 g Máslo čerstvé
3 ks Rohlíky bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 820kJ
20% Sacharidy 74 g
42% Tuky 32 g
17% Sodík 333 mg
43% Bílkoviny 24 g

Hrachová polévka se slaninou a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Hrách přebereme, zalijeme vodou, necháme přes noc namočený. Cibuli a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostky, slaninu nakrájíme nadrobno. Hrášek scedíme a necháme okapat. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.

2

Namočený hrách uvaříme na mírném plameni do měkka.

3

Na oleji rozpustíme slaninu, zpěníme s cibulí a zeleninou. Směs přidáme k poloměkkému hrachu, zamícháme a dovaříme.

4

Uvařenou polévku propasírujeme do čistého hrnce, osolíme, přidáme cukr a je-li polévka příliš hustá, přilijeme vroucí vodu. Chvíli povaříme, poté odstavíme, zašleháme smetanu, hrášek, necháme prohřát.

Poznámka

Podáváme s krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept