Recept

Jehněčí s kapary a s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43951

Ingredience

5 ml Citronová šťáva
600 g Jehněčí kýta
5 ml Kapary
2 ml Koriandr mletý
20 ml Olej olivový
2 ml Paprika mletá sladká
5 ml Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
5 ml Rozmarýn čerstvý
20 ml Zakysaná smetana
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 538kJ
2% Sacharidy 6 g
33% Tuky 25 g
6% Sodík 121 mg
54% Bílkoviny 30 g

Jehněčí s kapary a s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na půlky. Následně je na chvíli ponoříme do vroucí vody. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce oleje a houby podusíme zhruba 2 minuty. Osolíme, opepříme a houby odložíme bokem.

2

Jehněčí maso důkladně opláchneme, necháme oschnout a naporcujeme. Plátky ihned polijeme citronovou šťávou. V jiné pánvi rozpálíme zbývající olej a maso řádně osmahneme na obou stranách. Podle chuti přidáme mletou papriku, koriandr, rozmarýn.

3

Rajčata na chvíli ponoříme do vroucí vody, poté je oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme je na měsíčky. Česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme, kapary nasekáme nadrobno.

4

K masu přidáme rajčata, česnek i kapary a celou směs chvilku podusíme. Poté přidáme houby, řádně zamícháme, nakonec zalijeme zakysanou smetanou.

Poznámka

Podáváme vždy teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept