Jehněčí s kapary a s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s kapary a s rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43951 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ml | Citronová šťáva |
600 g | Jehněčí kýta |
5 ml | Kapary |
2 ml | Koriandr mletý |
20 ml | Olej olivový |
2 ml | Paprika mletá sladká |
5 ml | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
5 ml | Rozmarýn čerstvý |
20 ml | Zakysaná smetana |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 101,6mg |
Draslík | 802,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 694,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Koriandr mletý, Paprika mletá sladká, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s kapary a s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na půlky. Následně je na chvíli ponoříme do vroucí vody. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce oleje a houby podusíme zhruba 2 minuty. Osolíme, opepříme a houby odložíme bokem. |
2 | Jehněčí maso důkladně opláchneme, necháme oschnout a naporcujeme. Plátky ihned polijeme citronovou šťávou. V jiné pánvi rozpálíme zbývající olej a maso řádně osmahneme na obou stranách. Podle chuti přidáme mletou papriku, koriandr, rozmarýn. |
3 | Rajčata na chvíli ponoříme do vroucí vody, poté je oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme je na měsíčky. Česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme, kapary nasekáme nadrobno. |
4 | K masu přidáme rajčata, česnek i kapary a celou směs chvilku podusíme. Poté přidáme houby, řádně zamícháme, nakonec zalijeme zakysanou smetanou. |
Poznámka
Podáváme vždy teplé.