Smetanová fazolová polévka s brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová fazolová polévka s brambory
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43953 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Fazole bílé |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 203,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová fazolová polévka s brambory postup přípravy receptu:
1 | Fazole necháme přes noc namočené v litru vody. Mrkev, cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme. |
2 | K fazolím přilijeme zbylou vodu, přidáme mrkev, brambory i cibuli a povaříme. |
3 | Z másla a mouky usmažíme světlu jíšku, zašleháme do ní smetanu, přilijeme k fazolím, až budou poloměkké. Polévku osolíme, dosladíme, přidáme pepř, tymián, ocet a česnek, vaříme za stálého míchání, až budou fazole měkké. Poté polévku rozmixujeme, prohřejeme a podáváme. |