Filet z platýse s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filet z platýse s houbami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43954 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 ks | Kopr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
10 ml | Ocet vinný |
20 ml | Olej olivový |
10 ml | Omáčka sójová |
5 ml | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
800 g | Platýz - filety |
2 ks | Pórek |
5 ml | Sůl |
250 ml | Vývar rybí |
300 g | Žampiony čerstvé |
200 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 97,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 153,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Platýz - filety, Sůl, Vývar rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filet z platýse s houbami postup přípravy receptu:
1 | Filety důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, mírně osolíme a umístíme do drátěného cedníku. Rybí vývar vylijeme do hrnce, přilijeme trochu octa, osolíme a přihodíme dvě snítky čerstvého kopru. Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a na drobné kousky nakrájenou ji přidáme do vývaru. Vývar přivedeme k varu. |
2 | Cedník položíme na okraj hrnce, filety povaříme na mírném ohni zhruba 7 minut. Následně je vyjmeme a odložíme na teplé místo. Rybí vývar scedíme, odložíme stranou. |
3 | Mrkev a pórky omyjeme, nakrájíme na tenké proužky. Zeleninu zalijeme vroucí vodou a necháme ji 1 minutu spařit, následně ji zchladíme, necháme řádně důkladně okapat a odložíme. Houby řádně očistíme, nakrájíme na plátky. Citron opláchneme pod teplou vodou, necháme oschnout, kůru nastrouháme a dáme zatím stranou. Citron vymačkáme a žampiony polijeme lžící citronové šťávy. Na pánvi si rozehřejeme máslo, na něm podusíme houby po dobu 3 minut. Decentně osolíme a odložíme bokem. |
4 | Půlku rybího vývaru smícháme v hrnci společně s pepřem, sójovou omáčkou a olejem. Petrželku a zbytek kopru opláchneme, necháme uschnout a najemno nakrájíme. Rybu umístíme na talíř, ozdobíme mrkví pórkem, žampiony, citronovou kůrou a bylinkami a polijeme omáčkou. |
Poznámka
Podáváme ihned po uvaření.