Recept

Zapečené lasagne s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43955
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 ks Česnek
1 ks Cibule
230 g Houby čerstvé
12 ks Lasagne
15 g Máslo čerstvé
250 g Mleté kuřecí maso
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Prosciutto sušené
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
80 g Sýr Parmezán
150 ml Víno Marsala
Bešamelová omáčka s cibulí [42787]
2 ks Bobkový list
0,5 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
400 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový květ
12 ks Pepř černý celý
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 806 kcal
Kilojoule 3 371kJ
22% Sacharidy 80 g
46% Tuky 35 g
42% Sodík 835 mg
74% Bílkoviny 41 g

Zapečené lasagne s houbami postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Větší zapékací mísu vytřeme máslem. Na hluboké pánvi orestujeme na oleji prolisovaný česnek, nadrobno pokrájenou cibuli a na plátky nakrájené houby. Restujeme 8 minut. Potom vložíme mleté kuřecí maso, na kostičky nakrájené prosciutto a za občasného míchání opékáme 12 minut. Přilijeme víno, přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, nadrobno nakrájenou bazalku, protlak a vaříme 4 minuty. Přidáme sůl, pepř, pod pokličkou vaříme na mírném ohni 15 minut. Mezitím ve větším hrnci uvaříme lasagne. Uvařené lasagne naplníme směsí, zarolujeme. Uložíme je do zapékací mísy, přilijeme bešamelovou omáčku a posypeme parmezánem. Pečeme 30 minut.

2

Bešamelová omáčka s cibulí:

3

Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše zvolna zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut, potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a vše minutu zahříváme. Následně přiléváme přecezené mléko, za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept