Zdravý recept

Sledě v marinádě

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 43957
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

500 g Cibule červená
200 g Citrony
2 kg Sleď čerstvý
1 l Voda pitná
Nálev
5 g Bobkový list
200 g Med včelí
2 dl Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 810kJ
9% Sacharidy 33 g
28% Tuky 21 g
10% Sodík 201 mg
55% Bílkoviny 31 g

Sledě v marinádě postup přípravy receptu:

1

Ryby očistíme od šupin, rozřízneme břicho a vykucháme je, odřízneme hlavy, ploutve i ocas, omyjeme pod studenou tekoucí vodou, naskládáme je do velké nádoby, zalijeme je studenou vodou a necháme ve vodě 24 hodin. Mlíčí do vody nedáváme, ale ponecháme stranou k dalšímu použití. Druhý den sledě vybereme z vody, nařízneme kůži po délce na hřbetě a opatrně ji stáhneme, odstraníme páteř a tak máme vlastně sledě vykostěné, nakrájíme je na menší kousky.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Citróny omyjeme, spaříme horkou vodou, aby kůra změkla a nakrájíme na slabá kolečka.

3

Nálev: V kastrůlku svaříme vodu s octem, medem, bobkovým listem, solí, pepřem a necháme vychladnout. Vložíme mlíčí, přidáme cukr, ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme do vychladlého nálevu a dobře promícháme.

4

Do větší uzavíratelné nádoby na dno naskládáme nakrájenou cibuli, připravené kousky nakrájených sleďů, na ně skládáme na plátky pokrájené citróny. Takto postupně skládáme, dokud máme suroviny. Nakonec vše zalijeme uvařeným a již vychladlým nálevem, nádobu přiklopíme, sledě necháme na chladném místě naložené asi 4 dny.

5

Už kyselé sledě vyndáváme z nádoby, pokládáme je na mělké talíře, přidáme plátek citrónu, cibuli a podáváme.

Poznámka

Nakládané sledě podáváme jako studený předkrm s krajíčky čerstvého chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept