Hovězí steaky s hlívou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steaky s hlívou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43959 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
250 g | Hlíva ústřičná |
800 g | Hovězí svíčková |
50 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Mouka polohrubá |
10 ml | Olej stolní |
5 ml | Pepř černý mletý |
5 ml | Sůl |
125 ml | Vývar slepičí |
40 ml | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 100,4mg |
Draslík | 826,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Olej stolní, Sůl, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steaky s hlívou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nasekáme na kolečka. Houby řádně očistíme, nakrájíme na půlky. Na pánvi necháme rozehřát máslo, osmahneme na něm kolečka cibule. Přihodíme houby a celou směs smažíme okolo 5 minut dokud nezezlátne. |
2 | Steaky opláchneme, necháme oschnout a v rozehřátém oleji smažíme z obou stran po dobu 3 minut. Steaky následně přidáme k houbové směsi a řádně zamícháme. Zalijeme whisky, podle chuti osolíme a odložíme bokem. |
3 | Do pánve nasypeme mouku, zlehka ji opražíme. Přilijeme vývar s omáčkou a celou směs necháme chvíli vařit. Osolíme, opepříme. Omáčkou zalijeme steaky a ihned podáváme. |