Recept

Vepřové přírodní řízky s houbami a jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43961
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

15 ml Calvados
1 ks Cibule
1 ks Jablka
50 g Máslo čerstvé
5 ml Pepř černý mletý
5 ml Sůl
4 ks Vepřové kotlety
10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
15 ml Zakysaná smetana
600 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 475kJ
4% Sacharidy 16 g
28% Tuky 21 g
29% Sodík 577 mg
46% Bílkoviny 26 g

Vepřové přírodní řízky s houbami a jablky postup přípravy receptu:

1

Houby řádně očistíme, nožky nakrájíme na kolečka a kloboučky na osminy. Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme.

2

Jablka zbavíme slupek, jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi osmažíme máslo dokud nezpění, necháme na něm dusit pokrájenou cibuli. Následně přidáváme houby a nakrájena jablka, podusíme, zalijeme calvadosem, osolíme, opepříme.

3

Pánev zakryjeme pokličkou a celou směs necháme podusit zhruba 8 minut. Steaky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a osmahneme v rozpáleném přepuštěném másle. Na závěr dochutíme solí a pepřem. Omáčku můžeme podle chuti zalít zakysanou smetanou a worcesterskou omáčkou.

Poznámka

Podáváme ihned ještě teplé, jako příloha poslouží brambory, chléb nebo bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept