Vepřové přírodní řízky s houbami a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové přírodní řízky s houbami a jablky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43961 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
15 ml | Calvados |
1 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
5 ml | Pepř černý mletý |
5 ml | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
10 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
15 ml | Zakysaná smetana |
600 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 951,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové přírodní řízky s houbami a jablky postup přípravy receptu:
1 | Houby řádně očistíme, nožky nakrájíme na kolečka a kloboučky na osminy. Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme. |
2 | Jablka zbavíme slupek, jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi osmažíme máslo dokud nezpění, necháme na něm dusit pokrájenou cibuli. Následně přidáváme houby a nakrájena jablka, podusíme, zalijeme calvadosem, osolíme, opepříme. |
3 | Pánev zakryjeme pokličkou a celou směs necháme podusit zhruba 8 minut. Steaky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a osmahneme v rozpáleném přepuštěném másle. Na závěr dochutíme solí a pepřem. Omáčku můžeme podle chuti zalít zakysanou smetanou a worcesterskou omáčkou. |
Poznámka
Podáváme ihned ještě teplé, jako příloha poslouží brambory, chléb nebo bílé pečivo.