Ravioli se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43962 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Česnek |
120 g | Kuřecí prsa |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Prosciutto sušené |
1 ks | Šalotka |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
6 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
120 g | Žampiony čerstvé |
Základní těsto na nudle [43204] | |
---|---|
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,3 polévková lžíce | Olej olivový |
1,3 špetka | Sůl |
2,7 ks | Vejce slepičí |
2,7 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 400,4mg |
Draslík | 610,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 9,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Muškátový oříšek, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené, Smetana 33% (šlehačka), Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ravioli se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Špenát vaříme přibližně jednu minutu. Potom vezmeme nahrubo nakrájená kuřecí prsa, špenát, nahrubo nakrájené prosciutto, šalotku a vše dohromady rozmixujeme. Do směsi přidáme polovinu nastrouhaného sýra, muškátový oříšek, sůl, pepř a jedno vejce. Takto připravenou náplň necháme chvilku odležet. Vezmeme těsto na nudle, rozdělíme ho na poloviny a obě půlky rozválíme na tenké pláty. Na jeden z nich pokládáme v pravidelných rozestupech připravenou náplň, poté přikryjeme druhým plátem. Místa mezi náplní pořádně přitiskneme a nakrájíme na stejné čtverečky. Necháme odpočívat. Pak do většího hrnce nalijeme smetanu, vložíme nadrobno nakrájený česnek a uvedeme do varu. Vložíme na tenké plátky nakrájené houby, zbytek nastrouhaného sýra, osolíme a opepříme. Vaříme 3 minuty. Poté přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku, ale už nevaříme. Mezitím ve větším hrnci uvaříme ravioli. Polijeme omáčkou, můžeme je také posypat parmezánem a ozdobit bazalkou. |
2 | Základní těsto: |
3 | Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem vytvoříme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Těsto zpracováváme rukama. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie, necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. |