Recept

Vepřová panenka se smrži a ementálem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43963
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

70 g Máslo čerstvé
10 ml Mouka pšeničná hladká T 650
5 ml Muškátový oříšek
5 ml Pepř černý mletý
300 g Pórek
200 g Slanina vepřová
200 g Smrže čerstvé
5 ml Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
700 g Vepřová panenka
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 096kJ
5% Sacharidy 19 g
69% Tuky 52 g
73% Sodík 1 g
92% Bílkoviny 52 g

Vepřová panenka se smrži a ementálem postup přípravy receptu:

1

Pórky očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na delší proužky (přibližně 8cm). Na pánvi necháme rozpustit 40 g másla, pórek na něm osmahneme, dokud nezesklovatí. Následně přilijeme vývar a dalších 10 minut dusíme. Troubu předehřejeme na 200°C.

2

Pórek vložíme do zapékací formy. Zbytek másla smícháme s moukou, vytvoříme si na pánvi jíšku a pórkový vývar jí zahustíme. Přidáme sýr, vše osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem.

3

Houby řádně očistíme, rozkrojíme na půlky, osmahneme na polovině másla a nasypeme k pórku. Následně houby s pórkem zalijeme omáčkou a necháme v troubě péct 25 minut.

4

Maso opláchneme, necháme oschnout, zarolujeme je do plátků slaniny. Na zbytku přepuštěného másla smažíme okolo 7 minut. Následně dochutíme solí, pepřem a necháme 10 minut bokem. Maso naporcujeme, podáváme s pórkem, houbami a omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept