Hovězí závitek s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitek s houbami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43964 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 plátek | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
4 plátek | Hovězí libové |
5 ml | Nové koření mleté |
4 ks | Okurky nakládané |
10 ml | Olej stolní |
5 ml | Pepř černý mletý |
5 ml | Protlak rajčatový |
5 ml | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 534,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 658,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Hovězí libové, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitek s houbami postup přípravy receptu:
1 | Maso opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a naklepeme. Jednu stranu masa osolíme a opepříme. Potom ji vyložíme plátky slaniny, okurky si nasekáme na tenká kolečka, rozložíme je na slaninu. |
2 | Cibuli zbavíme slupky, nadrobno nasekáme a navrstvíme na okurky. Steaky zarolujeme, zpevníme buďto jehlami či špejlemi, nebo je zavážeme nití. Okraje zavineme. |
3 | Houby řádně očistíme, omyjeme a nasekáme na malé kostičky. Ve velkém pekáči si předehřejeme olej, závitky na něm ze všech stran osmahneme. Po 5 minutách přidáme houby, přikryjeme poklicí a smažíme další 2 minuty. Vše zalijeme rajským protlakem, za stálého míchání necháme dusit ještě zhruba 1 minutu. Na závěr osolíme, opepříme, přidáme nové koření a bobkový list. |
4 | Pekáč zalijeme 1/3 zeleninového vývaru a pod poklicí necháme důkladně podusit 45 minut. Občas zamícháme a porce otočíme, postupně zaléváme vývarem. Hotové závitky vyjmeme a zalijeme omáčkou s houbami. Ihned podáváme. |