Jednoduchý recept

Žampiony s ostrou směsí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43965

Ingredience

1 ks Chilli papričky nakládané
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
450 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 848kJ
3% Sacharidy 12 g
21% Tuky 16 g
30% Sodík 602 mg
9% Bílkoviny 5 g

Žampiony s ostrou směsí postup přípravy receptu:

1

Žampiony oloupeme a případně rozkrojíme na poloviny. Nožičky odkrojíme a nadrobno nasekáme.

2

Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kousky, vsypeme do mixeru a přidáme nožičky žampionů, očištěnou chilli papričku, rajčatový protlak a nasekanou petržel. Přilijeme vývar a vše rozmixujeme na hladké pyré.

3

Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme pyré. Za stálého míchání povaříme asi 5 minut, osolíme a opepříme.

4

Na pánvi se zbylým rozehřátým olejem a máslem smažíme kloboučky hub po všech stranách 5 minut. K houbám přidáme povařené pyré a vše jen prohřejeme. Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept