Recept

Vepřové ražniči s rizotem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43967
Kategorie: Rýže

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Játra krůtí
50 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika žlutá
5 ml Pepř černý mletý
20 ml Protlak rajčatový
200 g Rýže loupaná
1 ks Šalvěj čerstvá
5 ml Sůl
400 g Vepřová panenka
0,5 l Vývar zeleninový
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 597kJ
17% Sacharidy 60 g
34% Tuky 26 g
68% Sodík 1 g
70% Bílkoviny 39 g

Vepřové ražniči s rizotem postup přípravy receptu:

1

Papriku opláchneme pod tekoucí vodou, rozkrojíme napůl, vyjmeme jadérka, následně nakrájíme nadrobno. Cibuli zbavíme slupky, nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme polovinu másla, cibuli i s paprikou na ní podusíme, po chvíli přidáme rýži a vzniklou směs dusíme dál.

2

Zalijeme paprikovým protlakem a zeleninovým vývarem. Vzniklou směs přivedeme k varu a necháme 25 minut dojít.

3

Žampiony řádně očistíme, vepřové maso i krůtí játra důkladně opláchneme, necháme oschnout, nakrájíme na menší kusy. Šalvěj opláchneme, po oschnutí lístky otrháme a použijeme.

4

Žampiony, maso, šalvěj a játra napícháváme na zaostřené špejle, aby vznikly špízy. Následně je osmažíme na zbývajícím másle po dobu přibližně 8 minut, dochutíme solí a pepřem. Špízy přendáme na talíř a zalijeme rizotem.

Poznámka

Podáváme ihned, ještě teplé, jako příloha poslouží pečivo nebo zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept