Jednoduchý recept

Filé s rajčaty na kari

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43968

Ingredience

750 g Filé z aljašské tresky
2 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
200 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 117kJ
2% Sacharidy 6 g
15% Tuky 11 g
10% Sodík 198 mg
63% Bílkoviny 36 g

Filé s rajčaty na kari postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce filé osolíme a opepříme.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem a urovnáme do ní porce filé. Poklademe omytými, na kousky nakrájenými rajčaty a posypeme nasekanou pažitkou.

3

Smetanu rozmícháme se škrobovou moučkou, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a kari kořením. Směsí zalijeme filé s rajčaty.

4

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-30 minut.

5

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept