Recept

Domácí tortellini s kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43970
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

120 g Anglická slanina
120 g Kuřecí prsa
20 g Máslo čerstvé
60 g Mortadella
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí
120 g Vepřová kýta
4 l Voda pitná
Základní těsto na nudle [43204]
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 405kJ
10% Sacharidy 35 g
44% Tuky 33 g
49% Sodík 977 mg
59% Bílkoviny 33 g

Domácí tortellini s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

V hlubší pánvi necháme rozehřát máslo, vložíme do něj na kostky nakrájená kuřecí prsa, vepřovou kýtu a na kostičky nakrájenou slaninu. Opékáme dozlatova, pak necháme vychladnout a všechno dohromady rozmixujeme. Přidáme nahrubo nakrájenou mortadellu, 120 g nastrouhaného parmezánu, jedno vejce a opět rozmixujeme. Dle chuti osolíme a opepříme. Vezmeme těsto, rozválíme ho na tenký plát, ze kterého budeme vykrajovat kolečka o průměru 5 cm. Na kolečka dáme náplň, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme. Takto připravené tortellini dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Na talíři pak posypeme parmezánem a podáváme.

2

Základní těsto:

3

Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem vytvoříme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny libovolného tvaru, nebo opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.

4

Takto vyrobené těstoviny pak vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept