Recept

Polévka z červeného zelí se smetanou

  • Polsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Polévka z červeného zelí se smetanou 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 43971
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

40 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový květ
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
800 ml Voda pitná
250 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 955kJ
3% Sacharidy 12 g
25% Tuky 18 g
11% Sodík 222 mg
8% Bílkoviny 4 g
Polévka z červeného zelí se smetanou

Polévka z červeného zelí se smetanou postup přípravy receptu:

1

Zelí zbavíme ovadlých a poškozených listů, odstraníme košťál, rozkrojíme hlávku na čtvrtky a pokrájíme na nudličky.

2

Nakrájené zelí vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka.

3

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přecedíme do ní zelný vývar a dobře rozšleháme. Přimícháme sůl, muškátový květ a na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Na závěr varu vmícháme zelí, povaříme a odstavíme. Do ještě vroucí polévky zašleháme smetanu, ve které jsme rozmíchali žloutky.

Komentáře a hodnocení

 
hkuncka@seznam.cz
Polévka z červeného zelí se smetanou
je dobra detičky se olizovali :)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept