Recept

Polévka z kysaného zelí s klobásou a smetanou

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 43976
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Klobása Dunajská
0,3 kávová lžička Kmín drcený
30 g Mouka pšeničná hladká
0,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
50 g Sádlo vepřové škvařené
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana
600 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 254kJ
2% Sacharidy 9 g
37% Tuky 27 g
8% Sodík 164 mg
13% Bílkoviny 7 g

Polévka z kysaného zelí s klobásou a smetanou postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí nakrájíme na kousky, klobásu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Zelí zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme klobásu, mouku a zasmahneme. Stáhneme z plamene, vmícháme papriku, zašleháme sladkou smetanu, cukr a vše přilijeme k zelí. Polévku na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba 20 minut.

Poznámka

Před podáváním do polévky zašleháme kysanou smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept