Recept

Vepřové nudličky se zeleninou a černým kořenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43977

Ingredience

0,8 kg Brambory
5 ml Citronová šťáva
80 g Houby stročky
100 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
5 ml Pepř černý mletý
200 ml Smetana sladká 12%
5 ml Sůl
400 g Vepřová plec
0,8 kg Černý kořen

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 900kJ
18% Sacharidy 63 g
50% Tuky 38 g
30% Sodík 609 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vepřové nudličky se zeleninou a černým kořenem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vlažnou vodu vložíme stročky a necháme změknout. Následně je vyjmeme a počkáme až oschnou. Vodu smícháme s citronovou šťávou, černý kořen zbavíme slupky pod tekoucí vodou, nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky a ihned jej přihodíme do vody.

2

Brambory zbavíme slupek, opláchneme, pokrájíme na malé kousky, houby podusíme asi 3 minuty na másle, přidáme černý kořen s bramborami a vše dusíme ještě 5 minut. Následně zalijeme mlékem a necháme vařit. Po chvíli přelijeme smetanou, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a povaříme na mírném ohni dalších 15 minut.

3

Maso důkladně opláchneme, necháme oschnout, rozkrájíme na tenké nudličky, ty následně osmahneme na rozehřátém přepuštěném másle cca 3 - 5 minut. Přidáme sůl i pepř a podáváme s vařenou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept