Jednoduchý recept

Mořský okoun se sójovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43978
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
1 ks Citronová tráva
0,5 kávová lžička Koření pěti vůní
1 kg Okoun mořský
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
80 ml Voda pitná
3 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 407kJ
6% Sacharidy 20 g
9% Tuky 7 g
11% Sodík 219 mg
85% Bílkoviny 48 g

Mořský okoun se sójovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěného mořského okouna na boku na třech místech nakrojíme, potřeme arašídovým olejem a mletou směsí pěti koření.

2

Okouna dáme do většího bambusového košíku na dušení, zavěsíme nad hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu, pak stáhneme plamen a necháme vařit na mírném plameni, rybu dusíme 30-35 minut (ryba je hotová jde-li maso snadno oddělit od kostí a oči jsou mléčně bílé).

3

Než se ryba udusí, připravíme ingredience na omáčku. V kastrůlku smícháme sójovou omáčku, mirin, vodu, stonek citronové trávy, prolisovaný česnek, strouhaný čerstvý zázvor. Omáčku vaříme, máme-li hotovou rybu. Připravenou směs přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 1-2 minuty.

4

Hotovou rybu položíme na zahřátou mísu, polijeme omáčkou a ozdobíme kolečky jarní cibulky a chilli papričky bez semínek.

Poznámka

Mirin – slazené japonské rýžové víno

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept