Mořský okoun se sójovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský okoun se sójovou omáčkou
Mořský okoun se sójovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43978 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citronová tráva |
0,5 kávová lžička | Koření pěti vůní |
1 kg | Okoun mořský |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
80 ml | Voda pitná |
3 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 102,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 685,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Olej arašídový (podzemnicový), Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Omáčka sójová, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Okoun mořský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský okoun se sójovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného mořského okouna na boku na třech místech nakrojíme, potřeme arašídovým olejem a mletou směsí pěti koření. |
2 | Okouna dáme do většího bambusového košíku na dušení, zavěsíme nad hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu, pak stáhneme plamen a necháme vařit na mírném plameni, rybu dusíme 30-35 minut (ryba je hotová jde-li maso snadno oddělit od kostí a oči jsou mléčně bílé). |
3 | Než se ryba udusí, připravíme ingredience na omáčku. V kastrůlku smícháme sójovou omáčku, mirin, vodu, stonek citronové trávy, prolisovaný česnek, strouhaný čerstvý zázvor. Omáčku vaříme, máme-li hotovou rybu. Připravenou směs přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 1-2 minuty. |
4 | Hotovou rybu položíme na zahřátou mísu, polijeme omáčkou a ozdobíme kolečky jarní cibulky a chilli papričky bez semínek. |
Poznámka
Mirin – slazené japonské rýžové víno