Jednoduchý recept

Kalamáry s citronem a pepřem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43979

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
750 g Kalamáry
1 kávová lžička Koriandr mletý
80 ml Limetková šťáva
80 ml Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř 4 barev
1 špetka Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 555kJ
4% Sacharidy 13 g
30% Tuky 23 g
7% Sodík 144 mg
53% Bílkoviny 30 g

Kalamáry s citronem a pepřem postup přípravy receptu:

1

Smícháme nastrouhanou citronovou kůru s limetkovou šťávou, olivovým olejem, prolisovaným česnekem, sušeným koriandrem, pepřem čtyř barev a dosolíme.

2

Kalamáry (6 ks )rozpůlíme tak, aby vznikly obdélníky, na kterých asi na 3/4 povrchu vytvoříme mřížku. Pak je zamícháme s připravenou směsí, přikryjeme a 30 minut necháme v ledničce odležet.

3

Namarinované kalamáry 2-3 minuty grilujeme na barbecue grilu nebo pánvi, začnou-li se okraje rolovat, jsou kalamáry hotové.

Poznámka

Kalamáry - jsou hlavonožci s protáhlým a úzkým tělem. Bývají zaměňovány se sépií, oba hlavonožci mají stejný počet chapadel a podobný tvar těla, ale sépie má navíc 2 dlouhé biče zakončené rozšířenou částí s háčky. Z kalmára konzumujeme vše mimo hlavy. Při tepelné úpravě se tělo smrskává, doba přípravy by měla být co nejkratší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept