Polévka zelná s brambory a párkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka zelná s brambory a párkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 43982 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
300 g | Párky Vídeňské |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 43,5mg |
Draslík | 597,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Párky Vídeňské, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka zelná s brambory a párkem postup přípravy receptu:
1 | Zelí zbavíme zvadlých a poškozený listů, vykrojíme košťál a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, párky nakrájíme na kolečka, petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli, vmícháme zelí a dusíme, až zelí změkne. Poté vmícháme mouku a ještě dusíme. Poté do zelí zamícháme vývar, brambory, osolíme a zhruba 20 minut vaříme za občasného míchání. Před závěrem varu vmícháme párky a chvilku povaříme. |
Poznámka
Před podáváním do polévky zamícháme petrželovou nať.