Recept

Polévka zelná s brambory a párkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 43982
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

400 g Brambory
1 ks Cibule
1,5 l Hovězí vývar základní
30 g Mouka pšeničná hladká
300 g Párky Vídeňské
1 kávová lžička Petržel - nať
50 g Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
300 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 187kJ
5% Sacharidy 20 g
24% Tuky 18 g
65% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Polévka zelná s brambory a párkem postup přípravy receptu:

1

Zelí zbavíme zvadlých a poškozený listů, vykrojíme košťál a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, párky nakrájíme na kolečka, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

Na sádle zpěníme cibuli, vmícháme zelí a dusíme, až zelí změkne. Poté vmícháme mouku a ještě dusíme. Poté do zelí zamícháme vývar, brambory, osolíme a zhruba 20 minut vaříme za občasného míchání. Před závěrem varu vmícháme párky a chvilku povaříme.

Poznámka

Před podáváním do polévky zamícháme petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept