Recept

Dušená perlička s houbovou oblohou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43984

Ingredience

1 ks Bobkový list
300 g Lišky čerstvé
100 g Máslo čerstvé
5 ml Pepř černý mletý
1 ks Perlička
5 ml Sůl
200 ml Víno červené
1 ks Česnek
1 ks Šalotka
5 ml Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 554kJ
4% Sacharidy 13 g
40% Tuky 30 g
30% Sodík 593 mg
117% Bílkoviny 66 g

Dušená perlička s houbovou oblohou postup přípravy receptu:

1

Perličku důkladně omyjeme, necháme oschnout a rozdělíme na 4 porce. Houby očistíme, nakrájíme na kostičky, šalotku a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno.

2

Na pekáči rozpustíme zhruba 50g másla a jednotlivé porce perličky důkladně osmahneme z obou stran. Posypeme nasekanou šalotkou, česnekem, přikryjeme poklicí a vše necháme řádně podusit. Zalijeme červeným vínem a asi 5 minut povaříme.

3

Omáčku ochutíme bobkovým listem, šalvějí, solí a pepřem. Pekáč zakryjeme pokličkou, necháme 30 minut podusit.

4

Zatímco se nám omáčka dusí, v pánvi rozpustíme zbytek másla a houby za stálého míchání necháme 10 minut dusit, dokud houby nepustí veškerou vodu.

5

Houbami zasypeme perličku a vše ještě podusíme. Omáčku ještě podle chuti osolíme a opepříme. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept