Dušená perlička s houbovou oblohou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená perlička s houbovou oblohou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43984 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Česnek |
300 g | Lišky čerstvé |
100 g | Máslo čerstvé |
5 ml | Pepř černý mletý |
1 ks | Perlička |
1 ks | Šalotka |
5 ml | Šalvěj sušená |
5 ml | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 292,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 780,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Perlička, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená perlička s houbovou oblohou postup přípravy receptu:
1 | Perličku důkladně omyjeme, necháme oschnout a rozdělíme na 4 porce. Houby očistíme, nakrájíme na kostičky, šalotku a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. |
2 | Na pekáči rozpustíme zhruba 50g másla a jednotlivé porce perličky důkladně osmahneme z obou stran. Posypeme nasekanou šalotkou, česnekem, přikryjeme poklicí a vše necháme řádně podusit. Zalijeme červeným vínem a asi 5 minut povaříme. |
3 | Omáčku ochutíme bobkovým listem, šalvějí, solí a pepřem. Pekáč zakryjeme pokličkou, necháme 30 minut podusit. |
4 | Zatímco se nám omáčka dusí, v pánvi rozpustíme zbytek másla a houby za stálého míchání necháme 10 minut dusit, dokud houby nepustí veškerou vodu. |
5 | Houbami zasypeme perličku a vše ještě podusíme. Omáčku ještě podle chuti osolíme a opepříme. Ihned podáváme. |