Jednoduchý recept

Mušle v zeleninovém vývaru s cayenským kořením

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43987
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
4 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Koření Orientální
1 kg Mušle slávky
60 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
500 ml Vývar zeleninový
1 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 953kJ
14% Sacharidy 49 g
15% Tuky 11 g
80% Sodík 2 g
74% Bílkoviny 42 g

Mušle v zeleninovém vývaru s cayenským kořením postup přípravy receptu:

1

Na středním plameni ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek a minutu restujeme, přisypeme kajenské koření, smícháme. Vmícháme zeleninový vývar, rajčatový vývar, kolečka jarní cibulky a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme očištěné mušle, zakryjeme pokličkou, 4 - 5 minut vaříme. Nakonec hrnec několikrát protřepeme, a vmícháme drobně nasekanou petrželovou nať.

2

Mušle jsou uvařené, pokud se otevřou, uzavřené se nehodí ke konzumaci.

3

Podáváme ve větších miskách s vývarem a chlebem.

Poznámka

Čerstvé mušle jsou před vařením uzavřené. Na otevřené poklepáme a pokud se neuzavřou, nejsou čerstvé. Dobře je očistíme kartáčkem a vytrháme z nich vousy, proplachujeme ve studené vodě, dokud z nich nevytéká čirá voda. Cayenské koření si můžeme sami namíchat: 1/4 lžičky cayenského pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1 lžička sušeného česneku a 1/2 lžičky hořčičného prášku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept