Recept

Zaječí hřbet se smetanovo-houbovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43988
Kategorie: Maso

Ingredience

5 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana sladká 12%
20 g Smrže sušené
1 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná
600 g Zaječí maso
150 ml Zakysaná smetana
200 ml Zvěřinový vývar
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 688kJ
2% Sacharidy 6 g
35% Tuky 26 g
15% Sodík 305 mg
64% Bílkoviny 36 g

Zaječí hřbet se smetanovo-houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Smrže ponoříme vlažné vody a 2 hodiny necháme nabobtnat. Troubu předehřejeme na 100 °C. Smrže řádně scedíme a nálev i s houbami dáme bokem.

2

Maso nakrájené na řízky opláchneme, necháme oschnout a z obou stran důkladně osolíme i opepříme. Máslo necháme rozpustit na pánvi, dokud nezpění, a následně na něm osmahneme řízky ze všech stran. Decentně osmažíme tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové.

3

Osmahlé řízky vyjmeme z pánve, zabalíme do obalu a necháme ještě 10 minut v předehřáté troubě. Na zbytku tuku na pánvi podusíme smrže, zalijeme nálevem a vývarem a omáčku zredukujeme na 1/3.

4

Omáčku zalijeme sladkou a zakysanou smetanou a na mírném ohni povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku nalijeme do hlubokých talířů a na ně položíme řízky. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept