Těstoviny se žampiony a kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 250 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se žampiony a kuřecím masem
Celkový čas: | 250 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 220 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43991 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kari pasta |
400 g | Kuřecí maso vařené |
60 g | Mandle plátkové |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Těstoviny Fusilli |
3 l | Voda pitná |
180 g | Žampiony čerstvé |
Vývar kuřecí [42660] | |
---|---|
0,8 ks | Bobkový list |
80 g | Celer řapíkatý |
0,8 ks | Cibule |
150 g | Kuřecí křídla |
150 g | Kuřecí krk |
0,8 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Pepř černý celý |
0,4 hrst | Petržel - nať |
16 g | Tymián čerstvý |
1,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 72,2mg |
Draslík | 365,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Kuřecí křídla, Olej stolní, Pepř černý celý, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Kari pasta, Kuřecí maso vařené, Mandle plátkové, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli, Kuřecí krk, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se žampiony a kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které postupně přilijeme 450 ml kuřecího vývaru. Chvilku povaříme, přidáme kari pastu, na plátky nakrájené houby a na menší kousky nakrájené uvařené kuřecí maso, osolíme a opepříme. Následně za občasného míchání vaříme 15 minut. Poté dozlatova opražíme mandle. Mezitím si ve větším hrnci uvaříme těstoviny. Nakonec do omáčky vmícháme jogurt a na minutu zahřejeme. Omáčku s těstovinami smícháme, na talíři posypeme mandlemi a podáváme. |
2 | Kuřecí vývar: |
3 | Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou, pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme použít hned, nebo jej také můžeme zmrazit. |