Jednoduchý recept

Šípkový likér s růžemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 43993
Kategorie: Ovocná vína a likéry

Ingredience

300 ml Calvados
1 kávová lžička Kyselina citrónová
3 ml Pektolytický enzym
300 g Růže - okvětní plátky
400 g Šípky sušené
150 g Sirup cukrový
600 ml Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 710kJ
6% Sacharidy 22 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Šípkový likér s růžemi postup přípravy receptu:

1

Okvětní plátky růží navrstvíme do skleněné lahve se širokým hrdlem a zalijeme jablečným destilátem. Takto zalité okvětní plátky růží skladujeme v chladu a temnu 14 dní. Pak je zfiltrujeme a lístky zlehka vylisujeme.

2

Zralé šípky zbavíme černých zbytků květenství a stopek, omyjeme, dáme do hrnce a přelijeme čistou jablečnou šťávou. Směs přivedeme k varu a horkou rozmělníme opatrně tyčovým mixérem. Směs zchladíme na 40°C, přidáme po kapkách pektolytického enzymu (3 ml/litr), promícháme a 30 minut budeme udržovat teplotu 40°C.

3

Pak směs zchladíme na pokojovou teplotu a necháme ji odstát 8 hodin.

4

500 ml vzniklé šťávy smícháme se 150 ml cukrového sirupu a 50 g glukózy (hroznový cukr). Nakonec přimícháme 300 ml výtažku z růžových květů a dochutíme kyselinou citronovou (0.5-1 lžička).

Poznámka

Okvětní lístky sbíráme ze šípkové růže s kombinací z ušlechtilých růží (např. Pillnitzká růže).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept