Jednoduchý recept

Brambory zapečené se smetanou a parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43994
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
600 g Brambory sladké (Batáty)
2 kávová lžička Koření na pizzu
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
500 ml Smetana na vaření
2,5 polévková lžíce Sýr Parmezán
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 312kJ
12% Sacharidy 44 g
12% Tuky 9 g
8% Sodík 160 mg
16% Bílkoviny 9 g
Brambory zapečené se smetanou a parmezánem

Brambory zapečené se smetanou a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Z pórku odstraníme tmavé vnější listy, opláchneme ho studenou vodou. Rozpůlené, nadrobno nakrájené kousky 3-4 minuty restujeme na rozpuštěném másle.

2

Máslem nebo olejem vymažeme větší zapékací misku a začneme do ní vrstvit suroviny. Na dno dáme vrstvu z poloviny sladkých a konzumních brambor nakrájených na tenké plátky, vrstvu orestovaného pórku a zbylou půlku sladkých a konzumních brambor.

3

Takto připravené brambory zalijeme směsí, připravenou ze smetany, koření na pizzu a drůbežího vývaru, zasypeme nastrouhaným parmazánem a muškátovým oříškem, opepříme. Pečeme 60-90 minut v troubě na 200°C. Pokud brambory rychle na povrchu hnědnou, přikryjeme je alobalem, aby se nespálily.

Poznámka

Zapečené brambory podáváme samostatně nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept