Recept

Šči z kysaného zelí s houbami

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 43995
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
30 g Houby sušené
800 ml Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
80 ml Olej rostlinný
4 ks Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 697kJ
6% Sacharidy 21 g
118% Tuky 89 g
37% Sodík 742 mg
20% Bílkoviny 11 g
Šči z kysaného zelí s houbami

Šči z kysaného zelí s houbami postup přípravy receptu:

1

Sušené houby namočíme do vody a necháme alespoň hodinu namočené. Kysané zelí nakrájíme na kousky. Mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme najemno.

2

Namočené houby i s vodou vlijeme do hrnce a vaříme doměkka. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku.

3

Na oleji osmažíme mrkev, petržel, cibuli a zelí, osolíme, vmícháme jíšku, přidáme bobkový list, pepř, vlijeme polovinu vývaru a dusíme. Když je zelí měkké, přilijeme zbylý vývar, uvařené houby a přivedeme do varu. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať.

Poznámka

Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept