Jednoduchý recept

Zelenina na grilu po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43997
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Brambory sladké (Batáty)
1 ks Cibule červená
2 ks Cuketa
2 kávová lžička Koření Italia
1 kávová lžička Med včelí
2 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
2 ks Pastinák
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 537kJ
6% Sacharidy 21 g
158% Tuky 119 g
2% Sodík 43 mg
4% Bílkoviny 2 g

Zelenina na grilu po italsku postup přípravy receptu:

1

Připravíme větší misku na zapékání s nepřilnavou vrstvou, do které postupně dáme kousky velké sladké brambory, mrkve a pastináku, přidáme olivový olej, sušené italské bylinky, osolíme a opepříme, promícháme a 10 minut pečeme v troubě předehřáté na 200°C. Potom přidáme kousky cibule, cukety, červené nebo žluté papriky a pečeme dalších 15-20 minut, občas promícháme. Zeleninu v zapékací misce rozprostřeme v 1 vrstvě, aby se rovnoměrně opekla do zlatohněda.

2

Zeleninu přelijeme pomerančovou šťávou smíchanou s balzamikovým octem a medem a pečeme ještě 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept