Zelenina na grilu po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina na grilu po italsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43997 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Brambory sladké (Batáty) |
1 ks | Cibule červená |
2 ks | Cuketa |
2 kávová lžička | Koření Italia |
1 kávová lžička | Med včelí |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
2 ks | Pastinák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 89,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Cuketa, Med včelí, Paprika zelená, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Koření Italia, Mrkev kořen, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Pastinák, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina na grilu po italsku postup přípravy receptu:
1 | Připravíme větší misku na zapékání s nepřilnavou vrstvou, do které postupně dáme kousky velké sladké brambory, mrkve a pastináku, přidáme olivový olej, sušené italské bylinky, osolíme a opepříme, promícháme a 10 minut pečeme v troubě předehřáté na 200°C. Potom přidáme kousky cibule, cukety, červené nebo žluté papriky a pečeme dalších 15-20 minut, občas promícháme. Zeleninu v zapékací misce rozprostřeme v 1 vrstvě, aby se rovnoměrně opekla do zlatohněda. |
2 | Zeleninu přelijeme pomerančovou šťávou smíchanou s balzamikovým octem a medem a pečeme ještě 5 minut. |