Recept

Boršč se zelím a vepřovým masem

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 43998
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
300 g Brambory
50 g Celer bulvový
100 g Červená řepa sterilovaná
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 ks Hřebíček
1 špetka Kmín mletý
100 g Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3 ks Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
60 g Protlak rajčatový
70 g Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
300 g Vepřová plec
1,4 l Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 336kJ
5% Sacharidy 17 g
77% Tuky 58 g
12% Sodík 249 mg
19% Bílkoviny 11 g
Boršč se zelím a vepřovým masem

Boršč se zelím a vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Zelí nakrájíme na kousky, cibuli na drobno, maso na kostky, kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo nastrouháme, syrové brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, hrášek a pokrájenou červenou řepu omyjeme a necháme okapat.

2

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osmažíme, poté vmícháme nastrouhanou zeleninu, rajčatový protlak, promícháme, zalijeme vodou, vložíme brambory a vaříme 35 minut. Do polévky vmícháme zelí, koření, cukr, sůl a vaříme do měkka. Před koncem varu přidáme ocet, hrášek s řepou a česnekem, necháme ještě přejít varem a odstavíme. Do hotové polévky zamícháme kysanou smetanu.

Poznámka

Na talíři můžeme ještě přizdobit kysanou smetanou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept