Vepřový řízek brněnský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový řízek brněnský
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 440 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
200 g | Strouhanka |
30 g | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
120 g | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 137,3mg |
Draslík | 381,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 209,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový řízek brněnský postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme z ní přes vlákno větší tenké plátky. Rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme směsí na tuku míchaných vajec se šunkou a hráškem. |
2 | Řízek zabalíme a spíchneme párátkem. Obalíme jej v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance. V horkém oleji zvolna usmažíme do zlatavé barvy. |
3 | Vyjmeme párátko a řízek ihned podáváme. |
4 | Příprava náplně: Šunku nakrájenou na drobné kostičky podusíme na másle, přidáme okapaný hrášek, promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Mírně osolíme a za pozvolného míchání necháme ztuhnout. |