Jednoduchý recept

Vepřový řízek brněnský

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 440
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
50 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
200 g Strouhanka
30 g Sůl
250 g Šunka dušená
120 g Vejce slepičí
1000 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 811kJ
5% Sacharidy 19 g
35% Tuky 26 g
70% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Vepřový řízek brněnský postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme z ní přes vlákno větší tenké plátky. Rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme směsí na tuku míchaných vajec se šunkou a hráškem.

2

Řízek zabalíme a spíchneme párátkem. Obalíme jej v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance. V horkém oleji zvolna usmažíme do zlatavé barvy.

3

Vyjmeme párátko a řízek ihned podáváme.

4

Příprava náplně: Šunku nakrájenou na drobné kostičky podusíme na másle, přidáme okapaný hrášek, promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Mírně osolíme a za pozvolného míchání necháme ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept