Chlebový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový dort
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4400 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
40 g | Droždí |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kečup |
2 ks | Máslo pomazánkové |
1 ks | Okurka salátová |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 ks | Rajčata |
200 g | Salám měkký |
100 g | Salám Poličan |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
150 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 68,9mg |
Draslík | 471,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Droždí, Okurka salátová, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Salám měkký, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Máslo pomazánkové, Salám Poličan, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30%, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový dort postup přípravy receptu:
1 | Ve vlažné vodě rozmícháme lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené kvasnice. |
2 | Prosijeme do mísy mouku se solí a kmínem, přidáme ocet, vlažné mléko, zbytek vody a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto a necháme hodinu kynout.Těsto propracujeme, vložíme do vymazané dortové formy a necháme 20 minut kynout. |
3 | Potřeme vodou se solí povrch a při 180 stupních pečeme 35 minut. |
4 | Připravíme česnekovou a salámovou pomazánku. |
5 | Ořežeme z bochníku kůrky, rozřízneme ho dvakrát vodorovně. Spodní část potřeme salámovou pomazánkou a druhý přiložíme a potřeme česnekovou. |
6 | Přiklopíme poslední plát a zdobíme dle vlastní fantazie. |